Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Алонсо би било най-добре Маса да победи в Бразилия

За Алонсо би било най-добре Маса да победи в Бразилия

39
0
Гран при на Корея,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че би бил изключително щастлив, ако съотборникът му Фелипе Маса спечели не само състезанието в Бразилия, но дори и това в Абу Даби.

В момента Фелипе Маса е в неизгодната позиция да трябва да помага на съотборника си в битката за титлата, но предстои домашната му Гран при, където той разбира се очаквано ще е много силен. Алонсо обаче заяви, че най-добрия начин за Фелипе да му помогне, е да спечели състезанието в Бразилия, както и следващото в Абу Даби.

„Мисля, че  Фелипе по принцип е много силен тук и мисля, че най-добре за нас би било той да спечели състезанието, защото той ще вземе 25-те точки, а не някой друг. Това е най-голямата разлика в точките тази година – от 25 точки за победа до 18 за второ място.

След това от второ до четвърто място разликата в точките е много малка, а това би ми позволило да запазя преимуществото, което имам в момента. Притеснявам се единствено за 25-те точки и за това някой от конкурентите ми да не ги вземе. Надявам се, че Фелипе ще може да спечели и двете състезания, защото това би било най-добрия вариант за мен“, обясни Алонсо пред журналистите в Бразилия.