Начало Други Зак Браун е уверен, че Алонсо може да спечели Инди 500

Зак Браун е уверен, че Алонсо може да спечели Инди 500

81
0

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун е уверен, че Фернандо Алонсо ще разполага с всичко необходимо, за да спечели тазгодишното състезание на 500-те мили на Индианаполис тази година.

Испанецът ще участва в състезанието с отбор на Макларън, който ще бъде воден от заемащия позицията заместник-шеф на Рейсинг Пойнт Форс Индия до лятото на миналата година Боб Фърнли. Тимът ще използва двигателите на Шевроле.

„Индианаполис е трудно място, което те наказва, ако сбъркаш, каза Браун. – Виждали сме преди как колите на Рейхал и Пенске не се класират за старта. Същото се случи с Шмид Петерсон 2018 г. Затова базата ти трябва да е добра.

Но ние се опитваме да мислим за това да спечелим състезанието, вместо дали ще се квалифицираме. Имаме в екипа Жил де Феран, който е печелил няколко пъти състезанието и е ръководел отбор. И той очевидно има доста опит.“

Браун каза още, че назначаването на Фърнли е със задачата да сглоби всичко, като е бил част от Индианаполис 500 в миналото. „Боб беше нает, защото е наистина добър ръководител и трябва да ни гарантира, че сме взели правилните хора.“

Макларън тепърва предстои да обяви наемането на още хора и специалисти, като Зак разкри, че главният инженер е печелил Инди 500 4 пъти за последните 15-ина години. Шефът на екипа, отговарящ за колата, пък е работил по болида на Алонсо при неговото първо участие в Индианаполис 500 през 2017 г.