Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун отрича в Макларън да са спрели развитието на колата през...

Зак Браун отрича в Макларън да са спрели развитието на колата през май

73
0
Зак Браун

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун отрече информациите, че в екипа са спрели развитието на колата още през месец май този сезон.

По думите му в Уокинг са работили по подобренията на болида до октомври. В последните месеци Алонсо, който прекрати кариерата си в F1 каза, че от Гран при на Испания насам колата почти не е претърпяла промени.

В крайна сметка тимът се свлече от 4-о до 7-о място в класирането при конструкторите в хода на сезона, като само отнемането на точките на стария отбор на Форс Индия позволи на тима да се придвижи с едно място напред и да завърши 6-и.

„Очевидно направихме слаба кола за 2018 г, която не отговаряше на развитието, които й направихме, каза Браун. – Развивахме я чак до Гран при на САЩ и някои от информациите, които се появиха, че не сме спрели да го правим след състезанието в Испания, са неверни.

Някои от нещата през втората половина от сезона ще ни са полезни и за следващата година. Уверен съм, че тимът работи здраво заедно и направихме промени, за да разберем къде сме направили грешки и да не ги повтаряме през 2019 г.”

Браун призна още, че преминаването към задвижващите системи на Рено е помогнало на тима да разбере по-добре проблемите си и къде изостава, тъй като тимът е можел да се сравнява с още 2 екипа (Ред Бул и Рено), които използват същите агрегати.