Начало Рали Заводският тим на Мини ще дебютира в рали Италия

Заводският тим на Мини ще дебютира в рали Италия

75
0
???? WRC

Екипът на Мини във WRC ще дебютира в рали Италия (5-8 май), бе обявено официално по време автосалона в Женева, Швейцария.

Новата кола MINI John Cooper Works Super 2000 бе показана за първи път на щанда на марката на ежегодното автомобилно изложение в Женева. Едновременно с това рали отборът направи и дългоочакваното обявление, че дебютът му ще се състои в рали Италия в началото на май.

Надпреварата ще се проведе на остров Сардиния, където пилотите на тима Крис Мийк и Дани Сордо ще се състезават за първи път с Мини WRC. Впоследствие екипът ще участва в следните кръгове през 2011 г.: Финландия, Германия, Франция, Испания и Великобритания. За 2012-а пък е планирано пълно участие в световния рали шампионат.

Заводският екипа на Мини няма да има участия във WRC преди месец май, но Мини S2000 ще дебютира в рали Поругалия през март като с такива коли ще се състезават Даниел Оливейра и шампионът в P-WRC категорията Арминдо Араухо.

Официалното представяне на заводския тим на Мини е предвидено за 11 април 2011 г. в базата им в Оксфорд, Великобритания.