Начало Автомобилни новини Жозе Моуриньо ще е първият клиент във Великобритания с новия Jaguar F-Type...

Жозе Моуриньо ще е първият клиент във Великобритания с новия Jaguar F-Type Coupe

84
0
Jaguar F-TYPE Coupe

Футболният треньор Жозе Моуриньо ще е първият клиент във Великобритания, който ще получи новия Jaguar F-Type Coupe.

Официалното представяне на автомобила на Острова ще се състои утре вечер в Ийстуинтър Гардън в Канари Уорф в Лондон. На събитието ще присъства управляващият директор на Jaguar Land Rover Джеръми Хикс, както и директорът по дизайна Йън Калъм. Моуриньо, наричан Специалния, също ще е на презентацията. Той ще получи своя F-Type Coupe, когато започнат доставките – в края на март.

Наистина се вълнувам преди това представяне. F-Type Coupe е спортен автомобил, който е толкова важен за бранда, колкото е изключителен за каране. Jaguar презентира поредица забележителни нови продукти. В F-Type Coupe дизайнерите и инженерите ни пресъздадоха ДНК-то на марката. Прекрасният екстериор е в комбинация с невероятно динамично поведение – заяви Хикс.

Моделът вече се радва на широка популярност след стартирането на рекламната му кампания. Тя е озаглавена „The British Villains”, а първият клип от нея – Rendezvous – с участието Сър Бен Кингсли, Том Хидълстън и Марк Стронг събра над 9 милиона гледания в YouTube за по-малко от седмица след пускането си.

Jaguar са категорични, че новият F-Type Coupe е най-динамичният автомобил в историята им. При неговата разработка фокусът е бил почти изцяло върху представянето му.

Флагманът на семейството е F-Type R Coupe с 5-литров V8 supercharged двигател (550 к.с.). Ускорението му от 0 до 100 км/ч е 4 секунди, а максималната скорост (електронно ограничена) – близо 300 км/ч.

Цената на купе версията на Jaguar F-TYPE в България започва от 134 400 лв. с ДДС, с включени 5 години пълна гаранция и програма Premium Service – безплатна Door-to-Door услуга на територията на България и Jaguar Europe Assistance.