Начало Списание Зимни бури

Зимни бури

40
0

Изключително бурна се оказва тази зима за света на Формула 1.
В обичайно най-кротките дни преди Коледа Макларън първо сключи договор с Водафон, а след това и с Фернандо Алонсо за 2007 г. Макар контрактите да влизат в сила едва след края на настоящия сезон, ефектът е огромен и води до порои от почти сигурни предположения.
Шефът на тима Рон Денис вероятно е наясно, че Кими Райконен наистина има предварително споразумение с Ферари. То пък почти сигурно означава, че Михаел Шумахер спира да кара след края на сезона.
От друга страна най-вероятно още през февруари в очаквана с огромен интерес реч Карлос Госн ще обяви оттеглянето на Рено от Формула 1 като екип и оставането на концерна само като доставчик на двигатели.
В Гран при най-сигурното нещо е, че няма нищо сигурно, но наистина тази схема изглежда най-реалистична. Дори и Шумахер да реши да остане, той сам вече заяви, че няма нищо против да бъде съотборник с Кими. Финландецът може и да има нещо против, но ако отново продължи да се разочарова в Макларън, дори и приоритетът на Михаел няма да го спре. Дали Макларън отново ще е бърз, но нестабилен, е трудно да се прогнозира, но все пак се опитахме да ви опишем най-подробно онова, което знаем за колата им. Вторият поток от новини, идващ ден след ден през зимата още не подсказва сигурно дали оранжевият засега автомобил е фаворит.
Много по-гладка изглежда подготовката на Тойота например, за която имаме анализа на хората от самия тим.
В огромна степен всичко ще зависи от новите двигатели V8 и това е друга важна тема, както и първите опити на новия болид на шампионите от Рено. Специален репортаж от представянето и на BMW Заубер ни дава още ориентири.
Ралитата също се завъртяха с пълна сила – Дакар приключи с победа на Люк Алфан, за когото получихме специален репортаж.
Монте Карло пък открива новата година във WRC, а за този шампионат подготвихме превю. И това е ако е скучният януари.

Иван Тенчев

коментари за броя