Начало Автомобилни новини Звезди на Пебъл Бийч: Уникално BMW M5

Звезди на Пебъл Бийч: Уникално BMW M5

281
0
Уникално BMW M5

BMW продава на търг в Пебъл Бийч единствено по рода си BMW M5. Този екземпляр е и първият нов M5 за пазара в САЩ. Приходите ще отидат за добра кауза.

Новото BMW M5 наскоро беше официално представено в Европа и вече може да бъде конфигурирано и поръчано. Спортният седан, който сега е въоръжен с хибридно задвижване, ще направи своя дебют в САЩ на Пебъл Бийч. Там новият M5 ще бъде не просто показан пред публика – той ще бъде представен в особено ексклузивна форма.

За добра кауза

В сътрудничество с BMW Individual и екипа на Pebble Beach Concours d’Elegance подразделението BMW M е качило на широки колела един абсолютно уникален експонат. Той ще бъде продаден на търг по време на изложението в рамките на Автомобилната седмица в Монтерей. В допълнение към статута на единствен по рода си, М5 за Пебъл Бийч е и първият нов М5, достигнал до северноамериканския пазар. Автомобилът ще бъде продаден на търг в петък, 16 август 2024 г., чрез аукционната къща Gooding & Company. Приходите от продажбата ще бъдат дарени на Pebble Beach Company Foundation. Благотворителната организация подкрепя програми за ограмотяване и образование на млади хора в неравностойно положение в окръг Монтерей.

Абсолютно уникален

И какво прави този M5 толкова специален? Например лаковото покритие във Frozen Orange metallic – цвят, който BMW Individual съвсем наскоро премахна от своята цветова палитра. Това гарантира, че никога няма да има друг М5 в този цвят. Под калниците са монтирани джанти M 951M с двуцветен дизайн – 20-цолови отпред и 21-цолови отзад. Зад тях се провижда карбоново-керамична спирачна система. Логото 1/1 украсява колоните между вратите.

Интериорът на M5 е облечен в оранжево Kyalami и кожа Silverstone Extended Merino – още една комбинация, която няма да се използва втори път. Освен това опорите за глава са украсени с отпечатани лога на Pebble Beach Concours d’Elegance. Същото лого може да се открие и върху карбоновата апликация на арматурното табло и лайстните на праговете на вратите.

BMW оценява допълнителните екстри с еквивалента на около 52 500 евро. В ръцете на новия си собственик този M5 с M Driver’s Package ще попадне през октомври 2024 г. Предстои да видим колко ще донесе търгът. За ориентация на наддаващите: базовата цена на М5 в България е 275 103 лева. С доплащането за специалното оборудване стойността на уникалния автомобил би била около 378 000 лева.