Начало Автомобили Ford прави специална модна серия тениски, свързани с новия Mustang

Ford прави специална модна серия тениски, свързани с новия Mustang

351
0

Първият напълно нов Ford Mustang вече слезе от поточните линии на завода във Флет Рок. За първи път в 50-годишната историят на модела (последното му поколение е шесто поред) той ще бъде достъпен за клиенти в над 120 страни по цял свят.

За да отбележи началото на производството на новото поколение на автомобила, превърнал се в икона за поколения, Ford разработи специална колекция фланелки с помощта на петима топдизайнери. Тя носи името Mustang Unleashed и се състои от серия лимитирани тениски в 15 различни дизайна. Всеки от специалистите създаде 5 модела, които ще могат да се намерят от септмеври.

– Mustang е и ще продължи да бъде икона в автомобилния свят. Фактът, че вече ще е достъпен в глобален мащаб, дава шанс на клиентите ни да усетят от първа ръка изживяването Mustang, а то е неповторимо – коментира президентът на Ford America Джо Хинричс.

9,2 милиона Mustang-а са продадени от раждането на колата до днес. Автомобилът е с хиляди появи във филми, сериали, музикални клипове, видео игри и т.н. Освен това е най-харесваната кола във Фейсбук с над 8 милиона „лайка”.

Най-новият Mustang е с 5-литров двигател V8 с 435 к.с. Той ще може да се поръча и с новия EcoBoost 2,3 л с 310 к.с.