Истинското съотношение на силите в F1

2096
0
Корица на сп. ClubS1, брой 272

Макар да са изминали само няколко старта от началото на сезона в F1, резултатите в тях са достатъчни, за да се нарисува картината на реалното съотношение на силите. И точно това направихме в този брой на ClubS1. С усреднените данни от състезанията и квалификациите, както и с някои телеметрични сравнения очертахме не само йерархията, но и разликите между екипите. Да, Ред Бул има предимство, но то съвсем не е така голямо както преди година. Не е тотално в различните типове завои, както и на правите, с малко и повече гориво.

Подреждането след тях е любопитно и само донякъде съвпада с онова, което се очертаваше в Бахрейн. От Ферари са много по-близо. Успехът им в Австралия потвърди това. Затова нашият италиански колега Паоло д’Алесио направи едно графично сравнение на SF-24 и RB20. То обхваща не само самите елементи, но и подхода към промените. Отделно представихме и част от негова колекция за истински почитатели на спорта.

Борбата вътре в тима на Ред Бул не дава още видимо отражение на пистата. Но развитието на събитията показва една дълбока линия на разделение, която проследихме. Тя е само един признаците за проблемите, в каквито все по-често навлизат обаче тимовете във Формула 1. Те стават по-големи с навлизането на все по-корпоративния начин на управление на отборите. Той пък е обект на още два материала в този брой. Те са свързани с кризата в Алпин и невиждания в историята кадрил на тийм шефове и важни ръководители в спорта. Изглежда той става все по-бурен с увеличаването на търговския успех на спорта и това е съвсем логично.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев