Начало Автомобили Honda показва прототипа на новия Jazz на автосалона в Париж

Honda показва прототипа на новия Jazz на автосалона в Париж

29
0

Honda пусна първите снимки на прототипа на новия Jazz, който ще бъде представен другия месец на автосалона в Париж (Mondial de l‘Automobile).

Прототипът е с изцяло нов и модерен дизайн, като формите на купето са различни от досегашните и показват значителния напредък в развитието на автомобила. Външните размери са променени, като дължината е увеличена с 15 мм, а колесната база с 30 мм. Това прави пространството вътре в автомобила по-голямо и просторно.  

Като част от „малките серии“ в гамата на Honda, третата генерация на европейския Jazz ще бъде изграден на глобалната компактна платформа на компанията. Ще бъде запазена конструкцията с централно разположен резервоар за гориво, която вече съществува в сегашния модел, а също в Civic и наскоро обявения кросовър HR-V. Това решение дава гъвкавост и практичност на интериора, както и нови решения за места за съхранение на предмети. Гъвкавият интериор се допълва и от традиционните Honda Magic Seats®, които също ще бъдат налични в новия модел. Новият Jazz ще даде възможност за по-комфортно пътуване на водача и пътниците с изцяло новата си система за окачване.

Продажбите на новия европейски Jazz започнат през лятото на 2015 г. Той ще има по-сериозна икономия на гориво и по-голяма производителност, благодарение на двигателя, изграден по новата Earth Dreams Technology. Новият 1.3-литров бензинов i-VTEC двигател ще бъде с 6-степенна механична предавателна кутия, която сменя предишната 5-степенна или пък ще бъде със CVT  трансмисия.