Начало Автомобили Известни са финалистите в конкурса Кола на годината у нас

Известни са финалистите в конкурса Кола на годината у нас

99
0

Skoda Fabia, Mercedes-Benz C-Class, BMW Series 2 Coupe, Mini Hatch 3/5 врати и Citroen C4 Cactus ще си оспорват първенството в конкурса Кола на годината 2015 г. у нас. Те ще се борят в общата класация за най-добър лек автомобил на пазара.

Журито на конкурса се състои от над 40 български журналисти, представители както на най-популярните, така и на специализираните медии у нас. Те са обединени в Прес Авто Клуб България и тестваха моделите на специални двудневни изпитания през ноември с център хотел Дипломат в Луковит.

В конкурса ще бъде избран отделно и премиум модел на годината. В тази категория претендентите са Audi A7 Sportback, BMW X4, Mercedes C-класа, BMW 2 Coupe и Hyundai Genesis. За градска кола на годината ще спорят Mini Hatch 3/5, Citroen C4 Cactus и Skoda Fabia. Ще бъде определен и екологичен автомобил на годината, както и традиционните модели в категорията 4X4 и Ван на годината. При всъдеходите в битката участват Nissan X-Trail, BMW X4, Great Wall H6, Меrcedes-Benz GLA, Opel Insignia Country Tourer. При вановете борбата е между BMW 2 Active Tourer и Ford Courier.

Победителите в конкурса ще станат ясни на 11 декември (четвъртък), когато ще бъдат раздадени и призовете на специална церемония в Хотел Шератон София Балкан.

Финалистите ще бъдат изложени специално пред хотела преди началото на галата.