Начало Автомобили Концепцията Carlino на Hyundai дебютира на Auto Expo в Делхи

Концепцията Carlino на Hyundai дебютира на Auto Expo в Делхи

39
0

Hyundai Motor показа за пръв път виждането си за бъдещето на градската мобилност със световната премиера на Carlino по време на aвтоизложението Auto Expo 2016 в Ню Делхи, Индия. Концепцията на компактния SUV представя многофункционално решение за следващото поколение купувачи на автомобили.

Carlino представлява последната от поредица концепции от проектантския център на Hyundai в Намянг, Южна Корея, които илюстрират бъдещата насока на компанията при проектирането. Carlino задава своя собствена линия с актуален и уникален дизайн, който предоставя възможност на клиентите да надзърнат във визията на Hyundai Motor за бъдеща градска мобилност. Концепцията разчупва конвенционалното и представя идеята за градска среда със своя уникален дизайн и стилен екстериор. С дължина под четири метра, компактните пропорции на автомобила излъчват елегантен, модерен и опростен завършек, който представлява идеалната първа кола за следващото поколение шофьори. Многофункционалният характер го прави най-подходящият за разнообразни стилове на живот. Той е достатъчно гъвкав, за да бъде удобен както за офроуд, така и при движение по магистрала.

Като еволюционно продължение на дизайнерската философия на Hyundai, привлекателният екстериор на Carlino започва с уникалния дизайн на фаровете на автомобила, определящ тона на неговите модни и спортни характеристики. Индивидуалността на автомобила е изразена още по-категорично с деликатната употреба на цветове и графика, отразяваща способността на автомобила да съответства на разнообразни стилове на живот.

Както екстериорът, така и интериорът на Carlino осигурява гъвкавост на дизайна, като съчетавайки мода, функционалност и най-нови технологии. Иновативната платформа „plug and play” ще допадне на клиенти с различен начин на живот, а възможността за цялостно персонализиране на технологичните възможности в автомобила ще отговори на тези, които стъпват на пазара за пръв път. Предлаганите характеристики включват сменяеми аудио, визуални и навигационни функции, плюс безжична камера за задно виждане, осигуряваща по-добра възможност за наблюдение от страна на водача във всички посоки. Всяко от устройствата може да бъде поставено или премахнато, което дава на потребителите по-голяма възможност за избор на конкретни компоненти, които съответстват на техните нужди.

Другите вградени функции добавят удобство и безопасност за водачите, с лесния за използване бутон за запалване, в допълнение към страничните сгъващи се електрически огледала. Carlino обещава да осигури безопасността на пътниците при всякакви условия, с шест въздушни възглавници и система за улесняване на тръгването по наклон, което осигурява допълнителна помощ за водача.

Универсалният характер на Carlino получава своя идеален завършек с чрез уникалните гуми, разработени съвместно с Kumho Tires. Те не само допринасят за практичната елегантност и повдигат профила на SUV-а, но и спомагат за безопасността чрез редица характеристики, осигуряващи усещане за гъвкавост и приключенски дух благодарение на дизайна с широк раменен блок, който увеличава сцеплението в кални условия. Протекторът на гумите с характерната шарка, комбинираща линейни и квадратни форми, се съчетава със специално разработените елементи за „изхвърляне на камъчетата”, които предотвратяват задържането на частици в каналите на протектора. Друга уникална характеристика представляват блоковете тип 3D пчелна пита, предназначени да осигурят почти безшумно движение по магистрала. В съчетание с останалите иновативни елементи от дизайна на гумите, тази особеност допринася за ненадминатото управление върху всякакъв терен и гарантира, че Carlino е точно толкова многофункционален, колкото изглежда.