Начало Автомобили Литекс Моторс представи Грейт Уол H6 Домино

Литекс Моторс представи Грейт Уол H6 Домино

89
0

Грейт Уол H6 Домино e най-новото попълнение в семейството на българския автомобилен производител Литекс Моторс. Специалната версия е разработена на базата на един от най-успешните SUV автомобили в света, който се произвежда и в България – Грейт Уол H6.

Моделът Домино се отличава от базовата версия на H6 с уникалния си двуцветен дизайн. Автомобилът ще се предлага в няколко цветови комбинации, изцяло съобразени с желанията и индивидуалността на клиентите. Грейт Уол H6 Домино ще бъде оборудван с LED фарове за мъгла, кожен салон, навигационна система и други екстри, част от които до този момент не са били в оборудването на Грейт Уол H6.

Официалният дебют на Грейт Уол H6 Домино се състоя в рамките на двудневен тест драйв, в който участваха журналисти от водещи български медии и специализирани  издания. Българските журналисти имаха възможност да тестват новия бензинов двигател на Great Wall H6 – 1.5 Turbo и да проверят как се държи автомобилът на разнообразен терен. Бе подготвен специален маршрут, който даваше възможност за шофиране по магистрала, натоварен градски трафик и тесен планински път.  

Новият 1.5 – литров бензинов двигател с турбо компресор има максимална мощност от 143 к.с. при 5600 оборота в минута. Бензиновият Грейт Уол H6 има литрова мощност от 95,3 к.с. Българският автомобил разполага с последно поколение система за управление на двигателя от BOSCH с процесор MED17 и турбо компресор от Хъниуел – световен лидер в създаването на транспортни решения за автомобилната индустрия.

Още от базовото си ниво Грейт Уол H6 се предлага с хромирани предна решетка и елементи на дневните светлини, хромирани странични елементи на вратите и под страничните прозорци, хромирани дръжки на вратите, 17” алуминиеви джанти, потъмнени стъкла, безключов достъп и запалване на двигателя, автоматичен климатик, заден асистент за паркиране и много други. Автомобилът се предлага и с интелигентното компютърно управлявано 4х4 задвижване, разработено от американския гигант Борг Уорнър . Има възможност и за данъчен кредит и 5-годишна гаранция.