Начало Автомобили Първите седем зарядни станции за електромобили бяха инсталирани в София

Първите седем зарядни станции за електромобили бяха инсталирани в София

324
0

FULLCHARGER България инсталира първите седем зарядни станции за електромобили в София. Инициативата е част от пилотния проект на компанията, разработен заедно с ЧЕЗ България и Столична община.

Първата копка за инсталирането на първата зарядна станция за електромобили бе направена на 28 ноември 2011 г. пред централния вход на Столична община в присъствието на представители на FULLCHARGER България, FULLCHARGER International, Столична община, партньори на инициативата и медии.

Зарядните станции са разположени на територията на Синя зона в централните градски части – на площад Народно събрание, на ул. Московска 33, на бул. Македония, две точки на бул. Стамболийски и до БНБ. Зареждането на автомобилите ще се осъществява чрез предплатени ваучери, а по-късно се предвижда да бъде въведено и активиране чрез безконтактни дебитни и кредитни карти.

Компанията планира да изгради мрежа от около 150-200 зарядни станции до края на 2012 в София и големите градове на България. В следващите две години ще бъдат инсталирани зарядни станции и по магистралите и междуградските пътища.