Начало Лайфстайл Полетът на Брансън за AirAsia е насрочен за 12 май

Полетът на Брансън за AirAsia е насрочен за 12 май

53
0
Ричард Брансън

Ексцентричният британски милиардер Ричард Брансън ще облече униформа на стюардеса на AirAsia и ще обслужва полет на авиокомпанията на Тони Фернандес на 12 май. Така най-накрая той ще изпълни условието от баса си с малайзийския предприемач, датиращ още от 2010 г.

Преди три години Брансън и Фернандес сключиха облог чий отбор ще е по-напред в класирането при конструкторите. Тогава британецът бе част от Върджин (сега Маруся). Той обаче загуби баса, след като отборът на собственика на AirAsia се класира 10-ти, а неговият – 12-ти. Фернандес му подари униформа на стюардеса, но до изпълнение на условието така и не се стигна.

През декември миналата година малайзийският предприемач съобщи в Туитър акаунта си, че Брансън най-накрая ще участва в полет. Датата е определена – 12 май, като британецът ще е „с грим, високи токчета и прясно избръснати крака“ и ще е част от екипажа на полет от Пърт до Куала Лумпур.

 

Денят на разплатата за Сър Ричард най-накрая дойде – заявява Фернандес в специален рилийс на AirAsia. – Малко странен момент, ако човек се върне назад и си спомни времето, когато аз работех за Ричард. И е смешно, като си помислиш сега, че Ричард ще работи за мен в ролята на палава стюардеса.

 

Билети за полета все още могат да се закупят, като приходите ще отидат за благотворителност и ще бъдат дарени на австралийската организация Starlight Childrens Foundation.