Начало Автомобили Renault откри лаборатория за иновации в Париж

Renault откри лаборатория за иновации в Париж

42
0

Renault Open Innovation Lab – Le Square – е новооткритата лаборатория на френската компания за иновации в Париж. Тя цели да дефинира нови начини за работа и изследване бъдещето на автомобилите като отваря вратите на компанията и насърчава партньорствата с различни типове нови компании, част от френската бизнес среда.

„Renault произвежда автомобили повече от 100 години“, заяви Пиерик Корне, директор Advanced Engineering в Алианса. „Нашата индустрия се променя изключително бързо и за да останем лидери в областта на иновациите и технологиите, трябва да продължим работата си върху „умните“ автомобили и електрическата гама като дефинираме бъдещето на автомобилите и предложим на клиентите си най-доброто.“

Лабораторията за иновации Renault Le Square е проектирана изцяло като една експериментална лаборатория, отворена за бизнеса и в близост до служителите на Renault и Алианса. Лабораторията се управлява съвместно от Renault и външните партньори, които работят за една обща цел и ще допринесе за реализацията на стратегията за иновации на Алианса.

След Силициевата долина и Тел Авив, Израел, Renault избра Франция като място за третата Лаборатория за иновации Renault, тъй като в страната вече работят 228 бизнес инкубатора и 49 бизнес акселератора. Само в регион Ил дьо Франс има над 3000 регистрирани стартъпи. Освен това, Париж е класиран номер 4 сред най-атрактивните световни столици за инвестиции в областта на новите технологии.