Начало Автомобили Skoda Fabia с награда „Red Dot” за продуктов дизайн

Skoda Fabia с награда „Red Dot” за продуктов дизайн

90
0

Престижно отличие за новата Skoda Fabia: напълно обновеният малък автомобил получи награда „Red Dot” за своя изключителен продуктов дизайн. Жури от експерти всяка година присъжда този международно признат знак за качество за изключителен дизайн в едно от най-големите състезания за дизайн в света „Red Dot Design Awards”. Тази година 1994 участници от 54 държави представиха за оценка на журито общо 4928 продукта. Третото поколение на Skoda Fabia е осмият автомобил от моделната гама на марката, който получава престижното отличие.

Новата Skoda Fabia се предлага на европейския пазар от ноември 2014 г. Съдиите бяха развълнувани от напълно обновеното, емоционално и динамично излъчване на автомобила. Благодарение на своите остри черти, популярният малък автомобил е по-спортен, отличителен и експресивен от предишното поколение на модела. Skoda Fabia се характеризира с балансирани пропорции, кристални форми и ясно очертани линии. Новата Skoda Fabia е компактен младежки автомобил с характер: страстен, модерен и приспособим. Тази Fabia е първата серийно произвеждана Skoda, която се характеризира с елементи от концептуалния автомобил Skoda VisionC.

Новият дизайнерски език на Skoda спечели журито на Red Dot Design Awards 2015 г. Новата Fabia бе подробно изследвана от 38 международни експерти от 25 държави. Освен критерии като иновативност, функционалност, ергономичност и стабилност, те също така оцениха екологичната съвместимост и яснота на функциите.

„Новата Fabia е по-динамична и изпълнена с характер, откогато и да е било, това е най-емоционалната Fabia досега,” каза Йозеф Кабан, директор на отдела по дизайн в Skoda Auto. „Щастливи сме, че новият дизайнерски език е спечелил вниманието, както на експертите, така и на много клиенти. Присъждането на отличието за дизайн „Red Dot” потвърждава, че сме поели по правилния път в усъвършенстването на дизайнерския език на Skoda.“

В допълнение към дизайна, новата Skoda Fabia задава стандарти в своя сегмент по отношение на технологии и функционалност. Малката кола е изключително природосъобразна и е оборудвана с технологии, характерни за по-високия клас автомобили.

Автомобилите Skoda са добре познати със своята просторност и този модел не прави изключение. Третото поколение на модела Фабия впечатлява със своята просторност и още по-голяма функционалност. Множеството „практични решения“ правят Skoda Фабия един от най-удобните автомобили в този сегмент.

Изключителната комбинация от емоция и функционалност спечели пазара: само за първите два месеца на 2015г., доставките на автомобили Skoda Fabia до крайни клиенти, са се увеличили с 11,7% в Западна Европа и с 32,7% в Централна Европа.

Това е осмата награда за дизайн „Red Dot“ за автомобил Skoda. Популярната Октавия Комби е първият модел на марката, който бе награден с престижния медал за качество през 2006г. Skoda Фабия взе наградата през 2008г., следвайки Skoda Roomster, която бе отличена през 2007 г. През 2010г. чешкият автомобилен производител постигна двоен успех с Skoda Yeti и Skoda Superb. През 2013г. Skoda Rapid бе първият модел, отличен след промените в дизайнерския език на марката, а миналата година наградата бе за Skoda Rapid Spaceback.