Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо се надява на шанс за подиум, Верстапен разочарован от лошия си...

Рикиардо се надява на шанс за подиум, Верстапен разочарован от лошия си късмет

56
0
Даниел Рикиардо,САЩ 2018

Даниел Рикиардо даде пето време в квалификацията за Гран при на САЩ, но ще стартира от четвърто място на грида вследствие наказанието на Себастиан Фетел (Ферари). Пилотът на Ред Бул се надява тази позиция да му даде шанс да се бори за подиум.

„От известно време не съм бил на втора стартова редица и предполагам, че трябва да благодаря на Себ или на стюардите за допълнителното спечелено място. Първи завой е широк, сигурен съм, че там ще се случи нещо. Радвам се, че ще съм в борбата в началото. Ферари и Мерцедес са наистина много силни – квалификационното им темпо е страхотно през целия сезон, но в състезанията ние като че ли успяваме да наваксаме. Ако успея да заема правилна позиция на старта и може би да наруша ритъма им, то тогава бих имал добър шанс за подиума”, коментира австралиецът.

„Скоростта ни е доста добра в трети сектор, в първи и втори губим малко. В състезанието вероятно ще е малко по-топло, което може да помогне за работата с гумите, но ако е хладно, то според мен няма особено голяма разлика между ултрасофт и суперсофт.”

Макс Верстапен пък се класира за Q2, но не можа да излезе във втория квалификационен сегмент заради повреда в окачването. Той ще е 13-и на грида, тъй като пилотите на Торо Росо Пиер Гасли и Брендън Хартли ще бъдат преместени в дъното на решетката заради санкции за сменени задвижващи системи.

„За съжаление в Q1 ударих един от големите бордюри и окачването се счупи. Разочароващо е, тъй като много други коли (включително и аз) го правим през целия уикенд. Освен това тези бордюри са там от около две години и това прави ситуацията малко трудна за разбиране. Лош късмет е, че се случи точно в този момент. Не би трябвало да е проблем в състезанието, тъй като тогава не гоним лимитите толкова, колкото в квалификацията. Планът е да изпреваря колкото се може повече автомобили възможно най-бързо. Колкото по-дълго време си пробиваш път в колоната, толкова по-напред успяват да избягат болидите в челото, така че скоростта е важна”, каза Верстапен.