Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ред Бул най-бързи в първата тренировка в Сингапур

Пилотите на Ред Бул най-бързи в първата тренировка в Сингапур

79
0

Пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен бяха най-бързи в първата свободна тренировка за Гран при на Сингапур. Австралиецът постигна най-добрия резултат 1:39.711 мин, като остави съотборника си на 0.201 сек зад себе си.

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен останаха 3-и и 4-и на 0.3 и 0.7 сек, като финландецът допусна грешка към края на сесията, но се размина без удар в стените. Пети се нареди Нико Хюлкенберг с Рено.

Едва 6-и и 8-и останаха пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас, но и двамата не направиха бързи обиколки с най-меките гуми хиперсофт, за разлика от тези на Ред Бул и Ферари.

 

 

В началото на сесията трасето очаквано беше много прашно, а първи на пистата излезе Маркус Ериксон от Заубер с гумите софт, последван от Щофел Вандоорн. Появиха се и пилотите на Хаас и Торо Росо, които бяха с гуми ултарсофт. Естебан Окон бе първият, който излезе на трасето с най-меките гуми за уикенда хиперсофт.

Ланс Строл с Уилямс се завъртя на завой 2  при първия си опит да направи бърз тур. Секунди след това неговият съотборник Сироткин записа първата бърза обиколка за сесията – 1:51.160 мин. Веднага времето му беше подобрено от Фетел и Райконен с хиперсофт. Ботас се вклини между двамата с ултрасофт.

 

 

Много силен тур със софт направи Верстапен, което го изведе на 2-а позиция, преди Ботас с ултрамеки гуми да излезе начело с 1:43.428 мин. Фетел се доближи на 0.3 сек с хиперсофт от финландеца, който обаче направи голям прогрес – до 1:42. 474 мин в следващия си опит.

Хамилтън оформи първо и второ място за Мерцедес, но бе на половин секунда зад съотборника си. Валтери се поднесе сериозни на първия завой при следващия си опит, но след това нямаше проблеми и оглави класирането с нов най-добър тур. Люис обаче бе още по-бърз – 1:42.072 мин.

37 минути след началото на сесията Рикиардо излезе с гуми софт и изненада с най-добро време. Той стана първият пилот, който слезе под 1:42 мин за обиколка. Австралиецът обаче не бе доволен от управляемостта на болида си.

В следващите минути Ботас поведе в класирането, а в същото време Хамилтън допусна грешки с типа софт. Той блокира на 2 пъти гумите в опитите си за бърз тур.

 

 

Поставяйки нови комплекти хиперсофт Фетел и Райконен заеха първите 2 места, като германецът след под 1:40 мин за обиколка. Кими бе на 0.4 сек, като след това допусна грешка на 18-и завой и излезе в зоната за сигурност.

През това време Рикиардо и Верстапен също се появиха с нови гуми хиперсофт. Това позволи на Даниел да поведе с 1:39.711 мин, а Макс бе 3-и на половин секунда. Холандецът подобри постижението си и стана 2-и на 2 десети от съотборника си.

 

 

До края на сесията Хамилтън въртеше обиколки със софт и голямо количество гориво, а 3 минути преди края Шарл Льоклер допусна грешка и се удари в предпазните мантинели, като счупи предно дясно колело.