Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън доминира и в третата сесия на Монца

Хамилтън доминира и в третата сесия на Монца

38
0

Люис Хамилтън с Мерцедес доминира и в третата свободна тренировка за Гран при на Италия на Монца. Шампионът изпревари с близо 0,3 сек основния си съперник за първата стартова позиция Нико Розберг. Германецът остана дори 3-и, като беше изпреварен от Себастиан Фетел с Ферари.

Сесията започна при леко валежна писта и пилотите излязоха с гуми Интермедия. В началните минути по-интересно беше случващото се в падока, където среща имаха пилотите на Ферари Фетел и Райконен със спортния директор на Скудерията Маурицио Аривабене и президентът Сержо Маркионе. Финландецът беше необичайно усмихнат, като причината за това е подновяването на договора му за още един сезон.

От странни моменти в работата на двигателя на Мерцедес на 8-а предавка имаше в колата се оплака Нико Розберг. Германецът се прибра в бокса, докато Люис Хамилтън продължи да върти бавни обиколки с гуми за средно мокра писта.

Чак 20-ина минути преди края на сесията пилотите излязоха масово на пистата с гуми за сухо и започнаха да постигат по-сериозни времена. Поведе Райконен с 1:28.490 мин. Фетел обаче бързо свали 2 секунди.

16 минути преди кря на сесията Даниел Рикиардо спря на пистата с технически проблем. След края на сесията спортният директор на „Биковете“ Кристиан Хорнер обяви, че проблемът е в двигателя и е терминален.

След това очаквано начело излезе пилот на Мерцедес – Розберг, който записа 1:25.5 мин с гумите „медиум“. Хамилтън беше с почти половин секунда по-бърз, но не завърши бързата си обиколка, за да не разкрива колко бърз е в последния трети сектор. В края Нико слезе под 1:25 мин с гумите „софт“.

Хамилтън обаче не му остави шанс и записа 1:24.544 мин и завърши първи в сесията. Втори остана Фетел, който изостана с 0.264 мин от Люис. Розберг остана трети пред Ботас и Маса с Уилямс. Райконен остана 7-и, като Ледения беше изпреварен от Пастор Малдонадо с Лотус.