Начало Рали Екипажите на Hyundai Racing Trophy стартират в 3-ия кръг – рали „Сливен“

Екипажите на Hyundai Racing Trophy стартират в 3-ия кръг – рали „Сливен“

36
0

Два екипажа ще вземат участие в третия кръг на марковия шампионат Hyundai Racing Trophy 35-оото рали „Сливен“ ог 4 до 6 септември.

Екипажите, които ще се състезават, са победителите от първия кръг на рали „Твърдица-Елена“ – Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев, шампионите от втория кръг на рали „България“ – Дочо Цвятков с навигатор Линда Багерова. Разликата между двата екипажа е само 6 т. и двубоят в предсотящото рали ще е изключително оспорвана. Григоров има 31 точки, а Цвятков е с 25. И двата екипа ще се борят за първото място и споделиха, че се надяват да завършат с по-добро време от конкурентите си.

Участие в състезанието няма да вземе екипажа Симеон Симеонов и Добрин Борисов.Ралито съвпада по дати с четвърти кръг от Републиканския шампионат по картинг, където Симеон Симеонов заема второ място в генералното класиране и се бори за шампионската титла.

Към екипа на Hyundai Racing Trophy се присъединява Петър Гьошевкато треньор. Той ще има възможността да даде съвети и напътствия на пилотите как да карат най-успешно на рали. Опитният пилот започва кариерата си  с картинг, а после е печелил редица титли, на рали, писта и планинско. Екипът на Hyundai Racing Trophy е убеден, че неговите умения биха помогнали на екипажите в предстоящите състезания на рали и затворен маршрут.