Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: При нормално развитие на нещата нямам шанс да спечеля

Алонсо: При нормално развитие на нещата нямам шанс да спечеля

43
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че при нормално развитие на нещата в уикенда за Гран при на Монако той няма шанс да спечели. Пилотът на Макларън неизменно завършва в зоната на точките от началото на сезона, но е далеч от скоростта на пилотите на водещите 3 отбора заради много по-бързите им коли.

Въпреки че трасето в Монте Карло минимизира разликите между болидите, испанецът не очаква чудеса. Все пак той напомни, че на това трасе са побеждавали и пилоти от втората половина на решетката, макар и доста рядко. Алонсо не кара в Монако миналата година заради участието си в Инди 500.

„Не съжалявам, че пропуснах състезанието миналата година, защото бях един от 33-те пилоти, които можеха да спечелят 500-те мили на Индианаполис. В Монако нямаше да имам шанс да победя, каза Фернандо. – Така ще е и сега, ако всичко е нормално, но в Монако стават всякакви състезания. Печелили са и пилоти и от средата на колоната, но при странни обстоятелства. Но квалификация в събота определя 99% от нещата в състезанието.“

Алонсо каза още, че в екипа вече са наясно с качествата на колата, като в следващите 2 състезания ще трябва за да развият потенциала й с новите елементи по нея. По думите му в Макларън подобряват слабите страни на колата, която се усеща все по-конкурентна. Според него целта на отбора за Монако ще е позиция на старта за двамата пилоти между 5-о и 10-о място.