Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Мексико остана без държавна подкрепа

Гран при на Мексико остана без държавна подкрепа

132
0
Люис Хамилтън

Състезанието за Гран при на Мексико остана без държавна подкрепа. А това поставя бъдещето му в календара на Формула 1 под сериозна въпросителна. Договорът за домакинство на надпреварата в Мексико Сити е до края на 2019 г.

На последните парламентарни избори Националното възстановително движение, оглавявано от Андрес Мануел Лопес Обрадор, спечели срещу досегашните управници. Той започна процес по преструктуриране на държавния бюджет.

В тази връзка управникът на Мексико Сити Клаудия Сайнбаум разкри, че обичайните 400 милиона песос (около 21 милиона долара), които местната власт отпускаше за състезанието, сега ще бъдат пренасочени към изграждането на железопътен проект.

Мексико се завърна в календара на Ф1 през 2015 година, след като отсъстваше от него в продължение на 23 години. Преди това от 1986 до 1992 стартът се провеждаше отново на трасето Ерманос Родригес.

Първото състезание в историята на Мексико, което е част от календара на Формула 1, се провежда през 1963 г.

Пистата е една от 5-те в календара за 2019 г., които нямат договор за следващия сезон. В списъка са още Каталуня в Испания, Силвърстоун във Великобритания, Хокенхайм в Германия и Монца в Италия.