Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон надминал очакванията на Торо Росо

Албон надминал очакванията на Торо Росо

1095
0
Александър Албон,
Алекс Албон, снимка: Питър Фокс/Ред Бул Контент Пуул

Александър Албон е надминал очакванията на екипа на Торо Росо. Това заяви техническият заместник-директор на екипа Джоди Егайтън. Британецът от тайландски произход направи първите си тестове за тима на Каталуня през изминаващата седмица.

Албон записа най-доброто време в сутрешната сесия на 4-ия ден. Резултатът му остана вторият най-добър за всички дни. Той бе надминат само от Нико Хюлкенберг с Рено в следобедната сесия на последния ден. Алекс бе привлечен в Торо Росо доста късно. Преди това той вече бе подписал договор с екипа на Нисан във Формула Е.

„Той не беше карал болид от Формула 1 преди, каза Егайтън. – Свърши нормално количество работа в симулатора. Имахме голяма програма по отношение на симулатора и Алекс прекара много време с нас. След това във филмовия ден свърши добра работа.

А на тестовете в Барселона беше фантастичен. Завъртането му в инсталационната обиколка не беше директно по негова вина. Имаше и инженерна намеса честно казано. След това Албон навлезе в програмата си и беше страхотен.

Прогресът му на места, където първоначално не беше достатъчно бърз, беше точно според очакванията. В края на деня той успяваше да изпълни всичко. Албон свърши страхотна работа в дългите серии от обиколки с гумите C2. Инженерите са доволни. Той надмина очакванията ни.“