Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят се радва на прогреса на Торо Росо; Албон: Направих твърде много...

Квят се радва на прогреса на Торо Росо; Албон: Направих твърде много грешки

667
0
Данил Квят
Данил Квят; снимка: Питър Фокс/Ред Бул Контент Пуул

Данил Квят се класира в Q3 и даде девето време в квалификацията за Гран при на Испания. Руският пилот на Торо Росо заяви след сесията, че се радва на напредъка на тима си, както и на собствения си резултат.

„Днес бе добър ден и съм наистина щастлив от това как премина квалификацията. От началото на годината бележим прогрес в събота. Вече имаме две класирания в Q3, а в Барселона подреждането на стартовата решетка е особено важно, тъй като демонстрира способностите както на пилота, така и на колата. Последната свободна тренировка започна по-трудно, но успяхме да разберем каквото ни бе нужно. Болидът бе с наистина чудесно поведение.”

Съотборникът му Алекс Албон остана 12-ти и бе недоволен от самия себе си.

„Честно казано, направих твърде много грешки. Изглеждахме доста силни по време на квалификацията. Аз обаче опитах нещо различно в пети завой, натиснах прекалено много при влизането, което доведе до проблем при излизането. Гумите са чувствителни и през останалата част от тура се борех със задните. Опитвах да ги задържа в работния прозорец, но усещах, че се пързалям прекалено много”, обясни Албон.

Техническият директор на Хонда за Формула 1 Тойохару Танабе каза, че и четирите коли със задвижващи системи на японците са били със Spec 2 агрегати според предварителния план.

„Три от тях стигнаха Q3, а Албон ще има свободен избор на гуми. Темпото в дълги серии изглеждаше доста добро във вчерашните тренировки. Много отбори имат новости за надпреварата тук. Нашата конкурентоспособност остава сравнително същата като тази от предходните състезателни уикенди. Затова трябва да продължим да работим за намаляване на разликата”, каза Танабе.