Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун вижда прилики в работата между Макларън и Мерцедес

Зак Браун вижда прилики в работата между Макларън и Мерцедес

1559
0
Макларън, питстоп, Карлос Сайнц
снимка: Макларън

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви, че започва да вижда прилики в работата на неговия екип и този на Мерцедес.

През тази година тимът от Уокинг отбелязва значителен прогрес спрямо миналия сезон. Той е на 4-о място при конструкторите с 30 точки и е най-челно класиралият се извън водещите 3 тима.

В същото време Мерцедес продължава да доминира в спорта. Сребърните стрели спечелиха всички 6 състезания от началото на сезона и отново са пример за подражание. Колата W10 е много бърза и надеждна, като изостава от Ферари само на дългите прави.

„Ако видите нещата още в тестовете, останах много доволен, че бяхме първият тим, който излизаше на пистата в 7 от 8-те дни, обясни Браун. – От началото на сезона питстоповете ни са много добри. Имаме технически напредък в това отношение. Най-важното нещо, което трябва да отбележа е, че сега всеки в тима има ясна позиция. Всички са мотивирани и работят добре заедно.

С идването на Андреас (Зайдъл) нещата станаха още по-ясни като роли, отговорности и фокусиране. Ако погледнете Мерцедес, те спечелиха всички състезания през сезона досега и разполагат със страхотен бюджет. Но те имат и феноменален, добре ръководен състезателен тим. И това е нещо, което започвам да виждам и при нас в Макларън.“