Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо оптимист въпреки 18-ата си позиция

Алонсо оптимист въпреки 18-ата си позиция

52
0

Ако пилотите на Мейнър Маруся не получат разрешение да стартират в състезанието утре, Фернандо Алонсо ще трябва да потегли от последното място в състезанието. Испанецът обаче е оптимист и смята, че скоро колите на Макларън бе проблеми ще започнат да прескачат първата част на квалификацията.

„След състезанието в Австралия малко или много знаехме, къде се намираме в решетката“, реалист бе Алонсо след днешната квалификация. „Положението ни обаче е значително по-лошо, отколкото си мислехме при пристигането си в Малайзия.

Но изглежда все пак сме скъсили изоставане от 1,5 сек гледайки времената в челото. Ако всеки две седмици успяваме да стопяваме по толкова, тогава след три-четири състезания ще сме на първа позиция“, шегува се със сегашната ситуация испанецът.

„Разбира се в началото напредъкът ни ще е сериозен, защото просто бяхме много назад. Аз съм оптимист и смятам, че това ще е последното интервю, което давам след завършването на първата част на квалификацията.

Решението ми за преминаването в Макларън стана ясно, след като видях, че Мерцедес бия с половин минута в състезание останалите. За да ги победиш трябва да рискуваш и да направиш нещо различно. Ако само копираш няма как да излезеш напред, винаги ще си отзад. Затова смятам, че съм на правилното място.“