Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в 3-ата тренировка, Верстапен много близо до него

Хамилтън най-бърз в 3-ата тренировка, Верстапен много близо до него

1464
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън с Мерцедес беше най-бърз в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Унгария. Световният шампион обаче изпревари само с 0.013 сек Макс Верстапен от Ред Бул. А това предвещава оспорвана битка за квалификацията.

Трети остана Себастиан Фетел с Ферари, който също не бе далеч от първите двама – на по-малко от 1 десета. След него се наредиха Ботас и Льоклер. Първите петима бяха събрани само в 0.3 сек. По-голямо беше изоставането само на другия пилот на „биковете“ Пиер Гасли. Най-добър от останалите беше Ландо Норис с Макларън – 7-и.

Началото на сесията бе отложено с 10 минути, след като гръмнал двигател на болид от Формула 2 остави много масло и мръсотия в зоната на 4-и завой.

Така на практика пилотите имаха 50 минути за подготовка преди квалификацията.

В началните минути състезателите преминаваха много бавно през въпросния завой, а при движението им се вдигаше много прах. Първи от водещите пилоти бързи обиколки записаха Фетел и Льоклер, които заеха първите 2 места. Хамилтън и Ботас се наредиха 3-и и 4-и. След тях бе Верстапен на почти половин секунда от лидера.

В следващите си опити Хамилтън и Ботас окупираха първите 2 места. Макс обаче също подобри значително времето си и поведе с 1:17.035 мин. Люис, Валтери и Льоклер вдигнаха още темпото и окупираха топ 3 в този ред.

В същото време Фетел бе едва 5-и на 0.5 сек. Той губеше много време във втория сектор. А неговият съотборник Льоклер беше доста по-бърз и се доближи само на 0.053 сек от Хамилтън. Верстапен пък стана 3-и на 0.135 сек, а малко изнандващо Норис 4-и, измествайки Фетел.

В последните минути водещите пилоти направиха по още няколко обиколки с нови гуми софт. Верстапен оглави подреждането, следван от Фетел, Хамилтън, Льоклер и Ботас. Петимата бяха събрани в едва 0.4 сек.

Люис и Валтери в последните секунди завъртяха по още един тур. Британецът изпревари Верстапен с едва 13 хилядни и завърши сесията първи. Ботас се нареди 4-и, зад Фетел и пред Льоклер.