Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари отново ще доставя двигатели на Мейнър

Ферари отново ще доставя двигатели на Мейнър

23
0

Ферари отново ще доставя задвижващи системи на Мейнър (Маруся), ако отборът успее да се върне в световния шампионат на Формула 1. Това съобщи шефът на Скудерията Маурицио Аривабене.

Екипът от Бенбъри продължава да работи, за да участва в тазгодишното първенство. Тимът бе с агрегати на Ферари през 2014 г., но в края на сезона изпадна в търговска несъстоятелност. На 19 февруари Мейнър сключи споразумение и ще излезе от тази ситуация. ФИА пък задържа публикуването на окончателния списък с участниците в световния шампионат на Формула 1 за 2015 г., за да даде шанс на Мейнър да се включи.

Аривабене потвърди, че е сключено споразумение, според което британският отбор ще използва задвижващи системи на Ферари – спецификация от 2014 г.

– Вчера заявихме, че ще им доставяме мотори. Нищо не е в писмена форма в момента, но отговорът ни бе „да” – обясни той.

Според последна информация Мейнър възнамерява да се състезава в първите три кръга от шампионата с междинна версия на болида си. Новата кола щяла да е готова за Бахрейн (четвърти кръг в календара).

Стратегическата комисия на Формула 1 отхвърли молба на тима да участва с модифициран вариант на миналогодишния си автомобил. Решението се оказа доста противоречиво, тъй като от Мейнър обявиха, че не са изпращали документи, тъй като не са им били искани. Комисията пък по-рано ги бе уведомила, че смята за редно да им позволи да се състезават с миналогодишни коли, преработени така, че да отговарят на техническите правила за 2015 г.

Сезонът във Формула 1 започва в средата на март в Австралия.