Начало Formula E News TAG Heuer стана основен спонсор на Порше във Формула Е

TAG Heuer стана основен спонсор на Порше във Формула Е

573
0

TAG Heuer стана основен спонсор на тима на Порше във Формула Е. Отборът ще дебютира в края на тази година в първенството за електрически автомобили. Двете марки вече имат обща история в автомобилния спорт. Един от най-успешните периоди са 80-те години на XX век, когато Макларън с двигатели TAG-Turbo на Порше печели две шампионски титли при конструкторите във Формула 1 – през 1984 и 1985 г. С тези агрегати са взети и три корони при пилотите в F1 – от 1984 до 1986 г., съответно на Ники Лауда и две на Ален Прост.

Швейцарският производител на часовници Heuer е част от автомобилния спорт още през 70-те години на миналия век. Тогава компанията работи с Джо Сиферт. Той е пилот на Порше от 1966 до 1971 г. и печели редица надпревари за издръжливост.

През 90-те TAG Heuer спонсорира Порше Суперкъп, като има участие в различни шампионати до ден-днешен

„За нас е удоволствие отново да приветстваме TAG Heuer в Порше Моторспорт”, заяви вицепрезидентът на спортната дивизия Фриц Енцингер. „Двете марки ще градят нова история във Формула Е, стъпвайки върху вече успешното си сътрудничество в миналото. Броим дните до първото състезание на отбора ни през ноември.”

Детлев фон Платен, член на изпълнителния борд за продажби и маркетинг, допълни, че двете компании са обединени от общи ценности.

„Дългогодишни традиции, максимална прецизност и технически иновации са сред общите ценности за Порше и TAG Heuer. Формула Е е перфектната платформа и за двата бранда да градят бъдещето на автомобилния спорт. Убеден съм, че партньорството ще е още един страхотен пример за невероятно сътрудничество”, допълни той.