Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън смята, че пилотите на Ферари нарочно са забавили темпото в края

Хамилтън смята, че пилотите на Ферари нарочно са забавили темпото в края

3858
0
Монца Гран при на Италия
снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън смята, че пилотите на Ферари нарочно са забавили темпото в края на 3-ата част от квалификацията на Монца. И това е довело до това почти всички останали да не могат да започнат втора бърза обиколка в Q3. Това сториха само Льоклер и Сайнц, като последният дори подобри времето си и стана 7-и.

Хамилтън бе на 2-а позиция след първите опити, с изоставане от само 0.039 сек зад Льоклер. Той съответно остана на това място, като при атаката си срещу Шарл на старта утре ще може да разчита и на съотборника си Валтери Ботас, който е до него на 3-о място.

„Честно казано трябва да съм доволен, че съм на първа редица, каза лидерът в шампионата. – Ще имаме битка с пилотите на Ферари, като успяхме да ги разделим. Това е добрa позиция за нас. Истинска лудост е с какви неща трябва да се съобразяваме. Всеки връщаше газта и се опитваше да заеме желаната позиция.

Във Ферари направиха така, че времето ни да изтече. Заеха първата позиция след първите опити и след това не оставиха време на всички останали да започнат нова обиколка. Определено в загряващия тур беше опасно за всички нас. Беше рискована ситуация.“

Според Ботас в Мерцедес са имали нужната скорост да победят пилотите на Ферари в квалификацията.

Валтери обясни, че при първата му обиколка в Q3 е имало жълти флагове при инцидента на Кими и той е трябвало да вдигне газта. Иначе е можел да постигне най-добро време.