Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказание за Хюлкенберг за пресичането на първия шикан, разследват него, Сайнц...

Без наказание за Хюлкенберг за пресичането на първия шикан, разследват него, Сайнц и Строл за бавно каране

1356
0
Нико Хюлкенберг,
Нико Хюлкенберг, снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Монца

Нико Хюлкенберг няма да бъде наказан заради това, че мина през зоната за сигурност на първия шикан по време на квалификацията на Монца.

Пилотът на Рено бе обвинен от Тото Волф и Кристиан Хорнер, че нарочно не е минал през шикана, за да се забави и да изостане в колоната.

Така всички пилоти се забавиха в инсталационната си обиколка в края на Q3. И с изключение на Сайнц и Льоклер, не успяха да започнат бърз тур.

Хюлкенберг е обяснил пред стюардите, че вниманието му е било съсредоточено върху пилотите зад него. И той е закъснял да завие за първия шикан и е минал напряко.

Според данните Нико е походил към завоя със същата скорост, както в предната си обиколка. Освен това пилотът на Рено е бил на 3-а, предавка, а не на 2-а, както в предишния си опит.

Затова стюардите не са могли да стигнат до заключението, че той нарочно е напуснал трасето на това място.

Нико обаче, както още Сайнц и Строл, са разследвани за твърде бавно каране по време на загряващата си обиколка в Q3. Фетел пък ще бъде разследван за умишлено напускане на трасето и печелене на предимство в Q3.