Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще промени изцяло концепцията на колата за 2020 г.

Рено ще промени изцяло концепцията на колата за 2020 г.

2429
0
Даниел Рикиардо и Нико Хюлкенберг на Монца, снимка: Рено

Екипът на Рено ще използва изцяло нова философия при направата на колата за 2020 г. Това заяви пилотът на тима Даниел Рикиардо.

Тазгодишният автомобил не оправда очакванията на френския тим и не го доближи до водещите 3 – Мерцедес, Ферари и Ред Бул. RS19 се оказа конкурентен само на много бързите писти, като Жил Вилньов и Монца, изискващи ниски нива на притискане.

Преди състезанието в Италия Рено бе едва на 6-а позиция в класирането при конструкторите. Все пак 4-ото и 5-ото място на Рикиардо и Нико Хюлкенберг помогнаха на тима да се изкачи на 5-а позиция при тимовете. Четвърти с аванс от 18 точки е отборът на Макларън.

„Изглежда, че базата на тазгодишната кола ни ограничава, каза Рикиардо пред BBC. – Развихме я малко, но се оказа, че не може да я развием много повече с тази нейна философия.

За следващата година изглежда в тима искат да променят цялата аеродинамична философия на автомобила. Трябва да се фокусираме върху предната част на колата. Гледайки цялостната картина, е нужно да постигнем повече аеропритискане.“

Австралиецът призна, че очакванията в Рено за тази година са били по-големи. Но в тима са уверени, че през следващия сезон нещата ще са много по-добри като цяло. Той остава в тима, като ще има нов съотборник – Естебан Окон.