Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Аз съм един щастлив пилот, заяви Грожан след теста си с Лотус...

Аз съм един щастлив пилот, заяви Грожан след теста си с Лотус E23

57
0

Ромейн Грожан бе в отлично настроение след дебюта си с Лотус Е23 на пистата Херес по време на първия предсезонен тест на отборите от Формула 1. След свършената на трасето работа той заяви, че е един щастлив пилот, въпреки че имаше и някои технически проблеми.

Лотус закъсня с пристигането на испанската писта, но все пак успя да изкара E23 на трасе още в понеделник. Грожан се оказа потърпевш в тази ситуация, тъй като вместо два дни имаше само един зад волана. Подобренията в болида обаче компенсираха това, макар тренировката да бе прекратена предсрочно, след като тимът засече проблем със задвижващата система Мерцедес.

Грожан направи 53 обиколки и заяви, че първите му впечатления от Лотус E23 са добри.

– Направих над 50 обиколки и мога честно да кажа, че всяка една от тях бе истинско удоволствие. Отборът има чудесен прогрес, ако се сети човек къде бяхме по това време миналата година. Това бе много добър старт и аз съм един щастлив пилот – коментира състезателят.

Французинът каза също така, че първоначалните хубави впечатления от колата са нещо много положително. Той отбеляза, че екипът вече разполага „със задвижваща система, за която знаем, че е най-добрата на грида и нещата с нея се получават, както и с колата”. Отборът от Енстън ще има новости за Барселона, но като цяло според Грожан отправната позиция е добра.

2015 година ще е четвърти сезон за Грожан в Лотус и той ще се опита заедно с екипа да постигне съвсем различно представяне от това през 2014-та. През миналия сезон отборът се бореше с финансови затруднения и взе едва 10 точки, класирайки се осми при конструкторите, при положение, че през 2012 и 2013 г. заемаше четвърта позиция в това подреждане. Сега от Енстън твърдят, че всичко с бюджета е наред, а Ромейн сподели, че е хубаво да се върне на работа, но още по-хубаво би било, ако отново успее да се качи на подиума през предстоящия сезон.

Техническият директор на Лотус Ник Честър каза от своя страна, че подготовката все още се намира на много ранен етап, но прогресът на тима е фантастичен:

– Запалихме E23 Hybrid за първи път в Енстън миналата събота вечер, колата излезе за първи път на писта в понеделник, след това направихме полезно количество обиколки в рамките на теста. И Ромейн, и Пастор [Малдонадо] заявиха, че са доволни от автомобила. Освен това имаме ясна посока за по-нататъшно развитие. Предстои ни напрегната седмица в базата, за да отбележим по-нататъшен прогрес с E23.

Подробности за работата на Лотус и Мерцедес ще може да намерите в новия брой на списание ClubS1, в който Пастор Малдонадо разказва ексклузивно за новото сътрудничество.