Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Гран при на Германия няма да има

Екълстоун: Гран при на Германия няма да има

41
0
Хокенхайм, Гран при на Германия
пистата Хокенхайм; снимка: Мирко Щанге

След като стана ясно, че намиращата се пред фалит легендарна писта Нюрбургринг не може да си позволи да организира състезание от Формула 1, Бърни Екълстоун заяви, че Гран при на Германия не е под заплаха и ще се проведе на Хокенхайм, която така или иначе има договор за провеждане, макар и за следващата година. В края на януари Екълстоун, срещу когото отново се води разследване в Германия, заяви че шансовете за състезание на Хокенхайм са по-малко от 50%.

Според статия на германския Rhein Zeitung сега вече е напълно ясно, че надпревара няма да има. Това е потвърдил самият Екълстоун посредством факс.

„Аз съм изключително разочарован, както и нашите фенове, че Гран при на Германия няма да има“, обяснил Екълстоун. „Факт е, че броя на феновете, който посещават надпреварите в тази страна са такива, че не позволяват организирането на Голямата награда на Германия да бъде финансово изгодно.“

Първоначално Гран при на Германия трябваше да се проведе на 19 юли. След сегашното развитие на нещата обаче изглежда, че за първи път от 1955 г. родината на Михаел Шумахер и Себастиян Фетел ще остане без състезание от Формула 1.

В същото време пред Ройтерс Екълстоун е коментирал своето становище, изразено във факса към германския вестник:

„Нещата не изглеждат добре. Може да се каже, че вероятност да се проведе състезание в Германия почти няма, но ние ще се опитаме да спасим положението. Разбира се, че не искаме да загубим тази страна като домакин на надпревара във Формула 1. Правим всичко възможно.“