Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Решението да отида във Форс Индия бе правилно, заяви Хюлкенберг

Решението да отида във Форс Индия бе правилно, заяви Хюлкенберг

34
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг смята, че е постъпил правилно, напускайки Заубер в края на 2013 г., за да се присъедини към Форс Индия.

Немският пилот за първи път в кариерата си във Формула 1 остава за втори сезон в един тим и тази стабилност е много положителен напредък за него.

– Много съм щастлив, че поне този път има постоянство. Чисто емоционално погледнато приемствеността е нещо чудесно. Прекрасно е за първи път в кариерата си да обявя плановете си толкова рано. Всъщност е много удобно да си в такава позиция, да знаеш какво ще правиш. По този начин си в състояние да се съсредоточиш върху отбора и бъдещето си, да работиш във вече поетата посока. Това е прекрасно чувство – обясни Хюлкенберг пред журналиста Адам Купър. – Няма съмнение, че решението да на напусна Заубер, за да отида във Форс Индия, бе правилно, въпреки че това е лесно да се каже в ретроспекция! Определено съм щастлив. Годината не бе перфектна. Началото бе чудесно, втората половина от сезона – не чак толкова поради различни причини. Представянето на болида не бе чак толкова добро.

Хюлкенберг допълни, че в някои от последните надпревари екипът като цяло не е оползотворил изцяло потенциала си:

– Освен това смятам, че някои екипи ни изпревари с развитието. В началото на годината, в Бахрейн например, се състезавахме с Ферари и победихме Уилямс. Очевидно е, че те ни задминаха и бяха по-напред. Изоставането при нас е точно в развитието и подобрението на аеродинамичното представяне на автомобила. Аеродинамиката още е безкрайно важна, въпреки всички нови правила и промени. Други отбори просто влагат повече и имат по-силен развоен процес.

Пилотът настоя, че не е разочарован от факта, че не е в топ отбор. Той каза, че положението е такова, каквото е и просто трябва да си върши работата по най-добрия възможен начин – възможността или ще се появи някой ден, или не.

Нико ще участва догодина и в 24 часа на Льо Ман с екипа на Порше. Засега не е ясно кои ще са съекипниците му, но той самият вече тренира с отбора.