Начало Автомобили Производството на новата Skoda Fabia Combi започна в завода в Млада Болеслав

Производството на новата Skoda Fabia Combi започна в завода в Млада Болеслав

36
0

Производството на новата Skoda Fabia Combi започна в завода на марката в Млада Болеслав.

Автомобилът е сред най-популярните в сегмента си. Това е трето, напълно преработено поколение на модела, което отново поставя стандарти по отношение на вътрешно пространство, функционалност, опазване на околната среда. Освен това моделът е с последните технологии за безопасност, повишен комфорт, подобрени инфотейнмънт системи, използвани досега в по-висок клас автомобили, включително MirrorLink и SmartGate технологии за свързване на колата и смартфона.

Skoda Fabia Combi ще бъде представена през януари 2015 г.

– Началото на производството на Skoda Fabia Combi е ключов момент в моделната ни кампания – коментира отговарящият за производството и логистиката член на борда на Skoda Михаел Оелйеклаус. – Като най-добре продаваният автомобил в сегмент, Fabia Combi е сред най-важните модели за растежа на бранда. С изключителните си черти той притежава всичко необходимо, за да привлече нови потребители.

Производството на Fabia Combi стартира броени седмици след пускането в продажба на хечбека Fabia. Skoda проведе сериозна модернизация на съоръженията в Млада Болеслав преди новата Fabia да се качи на поточните линии.

Skoda Fabia Combi разполага с пространство за до пет пътници и багажа им. Багажникът е с обем от 530 литра (1395 литра при сгънати задни седалки). Дизайнът е значително по-емоционален, колата е с динамични пропорции, както и дизайнерски елементи от концепцията Skoda VisionC.

Малкият автомобил е с до 17% по-нисък разход на гориво в сравнение с второто поколение на модела. Най-икономичната версия е Fabia Combi GreenLine, като тя ще излезе през втората половина на 2015 г.

Skoda Fabia Combi е в гамата на чешката марка от 2000 г. Досега компанията е продала повече от 1,1 милиона броя от модела.