Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестът в Абу Даби убедил Марко, че Сайнц е готов за Торо...

Тестът в Абу Даби убедил Марко, че Сайнц е готов за Торо Росо

51
0

Тестът в Абу Даби след последния старт за сезона във Формула 1 убедил Хелмут Марко, че Карлос Сайнц е готов да стане титуляр в Торо Росо. Испанецът кара за Ред Бул през първия ден тренировки, като тогава бе посочено, че това е наградата му за титлата в шампионата Формула Рено 3.5. В края на седмицата Карлос бе потвърден от тима от Фаенца и догодина ще е съотборник на Макс Верстапен.

– Изпитанията в Абу Даби с болид от F1 ни потвърдиха, че Сайнц е точният човек за мястото. Той доказа, че е готов за Формула 1. Тренировките му бяха много успешни. Направи 100 обиколки, скоростта му бе добра, техническата информация – също. Свърши всичко, което трябваше и бих казал, че той е естественият избор. Освен това ни убеди със спечелването на титлата в световните серии Рено с рекордни седем победи. Израсна много през последните две години. Верстапен вероятно бе изненада в някаква степен, но ако се появи такъв талант, трябва да го вземеш. Нямам търпение да видя тези млади момчета в първия им сезон. Уверени сме, че ще се справят много добре – заяви Марко.

Самият Сайнц заяви, че не се притеснява от факта, че Верстапен бе избран преди него за титуляр в Торо Росо. След обявяване привличането на холандския тийнейджър той изрази истински шок от станалото. После допълни, че единственото, което може да стори, е да се съсредоточи върху шампионата си. В крайна сметка Карлос ще кара за тима от Фаенца, макар и след доста нерви.

– Ред Бул иска и от двама ни да свършим добра работа. Това, че той бе обявен пръв, не означава нищо. През март догодина започваме на чисто. Затова ще трябва да съм по-добър от него в първия старт, да изненадам повече шефовете. Това е целта. Видяхме се в Абу Даби, говорихме около час и всичко премина наистина много добре – по-добре, отколкото си го представях, тъй като нямаше никакво напрежение. И двамата имаме много да учим, да се развиваме – и себе си, и автомобила, ще се опитваме да се победим един друг, което ще е интересната част. Казах на доктор Марко, че съм безкрайно благодарен за дадения ми шанс и че може да е спокоен, защото е взел правилното решение и няма да го разочаровам – заяви Сайнц.