Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не може да завърши по-напред от 4-ото място, смята Зайдъл

Макларън не може да завърши по-напред от 4-ото място, смята Зайдъл

1596
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

Макларън не може да завърши по-напред от 4-ото място при конструкторите тази година. Това заяви спортният директор на тима Андреас Зайдъл в интервю за немския Auto Motor und Sport.

През миналия сезон екипът от Уокинг отбеляза голям прогрес и завърши именно на четвърта позиция, зад водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул. Според Зайдъл обаче с оглед на ресурсите, Макларън няма да може да се намеси в битката в челото.

„Очаквам отново здрава битка за 4-ото място“, каза Зайдъл пред AMS. „Това е максималното, което можем да постигнем според настоящите бюджети във Формула 1. А ние в тима още имаме достатъчно слаби места, върху които трябва да работим. Трябва да покажем, че се развиваме в тези области.“

Зайдъл смята, че през тази година ще е важен балансът между работата по колата за 2020 и тази за 2021 г. Според него ще е логично прехвърлянето на усилията към 2021 г. да се случи по-рано от обичайното. И причината е огромните промени в регулациите за 2021 г.

Зайдъл обаче обяснява, че това не означава, че Макларън ще отпише настоящия сезон и няма да се бори за по-челно класиране. „Трябва да запазим положителната инерция и да направим крачка напред през 2020 г.“, каза германецът.