Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Определено няма да сме добре подготвени, каза Алонсо; Кими очаква подобрение на...

Определено няма да сме добре подготвени, каза Алонсо; Кими очаква подобрение на F14 T

34
0

Фернандо Алонсо съжаляваше, че изпусна точно този час и половина за подготовка за Гран при на Абу Даби, който щеше да даде максимално близка информация за това какви условия очакват екипите в квалификацията и състезанието на Яс Марина.

Испанецът спря на пистата в началото на сесията с повреда във Ферари-то си. Уикендът е последният за него като пилот на Скудерията – Фернандо заяви, че ще даде всичко от себе си преди да стане само фен на тима от Маранело в понеделник.

– Жалко, че не успях да участвам във втората тренировка, която всъщност е единственият шанс да придобиеш представа как реално стоят нещата за уикенда. Във втората обиколка колата спря неочаквано и въпреки че маршалите дадоха най-доброто от себе да върнат болида максимално бързо в питовете, работата отне на механиците повече време от очакваното. В първата сесия успяхме да изпълним програмата си и поведението на автомобила бе според очакванията ни. Температурата обаче бе значително по-висока, отколкото ще е в квалификацията и състезанието, тоест събраната информация не е от толкова голямо значение. Третата тренировка утре няма да е особено полезна поради същата причина. Всичко това означава, че ще направя първата си обиколка в необходимите условия в Q1. Определено няма да сме толкова добре подготвени, но както винаги ще дадем най-доброто от себе си – коментира Алонсо.

Петъкът бе натоварен за съотборника му Кими Райконен, който пък имаше проблем да намери оптимален баланс в автомобила си.

– Програмата включваше различни настройки и вероятно заради високите температури болидът ми бе доста нервен. Между двете сесии решихме да направим някои промени и във втората тренировка, при по-ниските температури нещата се подобриха. Най-добрата ми обиколка не бе перфектна, допуснах малка грешка. Но като цяло днешната работа доведе до положителни резултати. Анализът на информацията тази вечер ще ни даде много полезна информация, за да подобрим ситуацията за квалификацията и състезанието – каза още финландецът.