Начало Автомобили i20 – третото поколение на успешния Hyundai поставя нови стандарти в B-сегмента

i20 – третото поколение на успешния Hyundai поставя нови стандарти в B-сегмента

667
0

Изцяло новият Hyundai i20 поставя нови стандарти в автомобилния B сегмент. Моделът се отличава с амбициозен дизайн, следващ новия дизайнерски език на компанията, наречен Sensuous Sportiness. Това е третото поколение на успешния модел на Hyundai, който се появява за пръв път през 2008 г. i20 2020 ще се произвежда в завода на бранда в Измит, Турция. Официалната му премиера ще е по време на международното автомобилно изложение в Женева, Швейцария.

Освен изцяло нов външен дизайн i20 получава и редица технологични подобрения. Автомобилът е с два нови 10.25”екрана, състоящи се от цифров клъстер и навигационен сензорен екран, които са визуално комбинирани в таблото за управление. Водещият в сегмента пакет за безопасност Hyundai SmartSense включва ново поколение Forward Collision-Avoidance Assist (FCA). Системата вече предлага разпознаване на пешеходци и колоездачи.

С този i20 Hyundai представя новия си дизайнерски език, наречен Sensuous Sportiness

Той се характеризира с хармония между четири основни елемента – пропорция, архитектура, стил и технология. Чрез него автомобилите на марката ще придобият нов, отличителен облик.

i20 е с 24 мм по-нисък покрив, по-широко купе (+30 мм) и увеличена с 5 мм дължина. Междуосието е с по-голямо с 10 мм. Новите размери са естетически допълнени от 17” лети джанти.

Клиентите ще могат да избират от 10 екстериорни цвята. Те могат да се комбинират с черен Phantom Black таван. Интериорът също е обновен и атмосферата в купето е съчетание от комфорт и качество. Пространството за пътниците отзад е по-голямо. Обемът на багажника е по-голям с 25 литра и вече е 351 литра.

Изцяло новият i20 предлага най-добрата в своя клас свързаност с редица високотехнологични удобства

Apple CarPlay и Android Auto, които сега се предлагат безжично, дават възможност на клиентите да прехвърлят функционалността на своите iOS и Android смартфони директно в автомобила. Новият цифров клъстер и централният сензорен екран (и двата по 10,25 инча) са визуално комбинирани за повече елегантност в интериора. Предлага се безжично зареждане на мобилни телефони. За пътниците отзад е достъпен USB порт. Новият i20 е и първият модел на Hyundai в Европа, който разполага с първокласна аудио система Bose. В колата стратегически са разположение 7 говорители, включително субуфер.

Автомобилът е оборудван с пакета Hyundai SmartSense

Сред функциите за безопасност е интелигентният круиз контрол (NSCC). Той използва изцяло новата навигационна система, за да следи маршрута и да коригира скоростта. Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) пък подава аудио и визуални предупреждения при надвишаване ограничението на скоростта. Lane Follow Assist (LFA) пък настройва управлението, за да се пази лентата на движение. Автомобилът разполага и с редица други технологии, спомагащи за по-безопасно пътуване и предпазване на пешеходци. Оборудван е и с eCall система, позволяваща на пътниците в колата да се свързват с аварийните служби с натискането на един бутон.

Новият i20 ще се предлага с два двигателя и три варианта на трансмисия. В гамата е 1.0 T-GDi със 100 к.с. или 120 к.с. За първи път на този агрегат може да се приложи 48-волтова mild-hybrid система, като опция със 100 к.с. или стандартно със 120 к.с. 48-волтовата система допринася за 3-4% намаляване на разхода на гориво и емисиите на CO2.