Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не се страхува от нищо преди последните два F1 старта за...

Хамилтън не се страхува от нищо преди последните два F1 старта за този сезон

56
0

Люис Хамилтън не се страхува от нищо преди последните два старта във Формула 1 за сезон 2014 г.

Английският пилот на Мерцедес води в битката за титлата с 24 точки аванс пред съотборника си Нико Розберг. В последния кръг в Абу Даби ще бъдат дадени двойни точки и това означава, че при всички положения двубоят ще продължи до финала.

– Честно казано, нищо не ме плаши. Смятам, че положението, в което се намирам в момента, не е моя грешка. Не съм в този отбор заради късмет – за това си имаше причини. Има причини, поради които разполагаме с най-добрия автомобил и постигаме такива резултати този сезон. Просто работихме страшно упорито. Освен това чувствам, че сторих всичко по силите си досега, а това е особено важно. Ще направя същото и в следващите две надпревари. Какъвто и да е резултатът, ще знам, че съм дал най-доброто от себе си. А това е хубаво усещане и точно затова се вълнувам преди старта – сподели Хамилтън.

Люис каза още, че не знае как да планира състезанията на Интерлагос и Яс Марина и продължи:

– В предишните надпревари имах определен подход, който се получи особено добре, така че не смятам, че има нужда от промяна. Наясно съм, че трябва двигателят, скоростната кутия, болидът да работят на ниво през целия уикенд. Необходимо е да съм бърз и да се постарая да поведа в състезанието. Просто ще вършим всичко като в предходните стартове. Научаваш определени неща през годината и ги прилагаш в края на сезона. Дали ще поемам по-малко рискове? Не смятам, че и досега съм поемал кой знае какви рискове.

Световният шампион за 2008 г. обясни, че не може битките му с Розберг от началото на кариерите им да се сравнява с настоящия двубой:

– Настоящият сезон е много по-напрегнат, не само от психологическа гледна точка, но и чисто физически. Стресовото ниво е изключително високо. Преди години просто отивахме, радвахме се на картовете и ядяхме пица всеки уикенд. Борехме се на пистата и се забавлявахме. Сега говорим за бизнес, така че ситуацията е съвсем различна.

През 2008 г. Хамилтън трябваше да финишира пети в Бразилия (тогава последен кръг), за да спечели титлата. Англичанинът бе категоричен, че всъщност надпреварите, в които трябва да завършиш на определена позиция, са най-трудни.