Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Немската банка БайернLB отхвърли предложените от Екълстоун 25 млн. евро

Немската банка БайернLB отхвърли предложените от Екълстоун 25 млн. евро

38
0
Бърни Екълстоун

Немската банка БайернLB отхвърли предложението на Бърни Екълстоун да плати на финансовата институция обезщетение от 25 милиона евро (33,5 млн. долара).

От финансовата институция твърдят, че управляващият търговските права на Формула 1 е взел незаслужени комисиони и е определил по-ниска от реалната стойност на акциите им в спорта при продажбата от 2005-2006 г.

БайернLB отхвърли предложението на господин Екълстоун за споразумение – заяви говорител на банката.

Адвокатът на Бърни в Мюнхен Норберт Шарф отказа коментар.

При това положение банката може да постъпи по два начина. Единият е да води преговори за по-висока сума. Преди няколко години адвокатите й изпратиха писмо на Екълстоун с искане за 400 милиона долара, на колкото се изчисляват загубите й от продажбата на F1 акциите. Тогава той реагира с репликата, че няма да плати нищо, но те могат да си пишат колкото искат писма.

Вторият вариант е банката да заведе дело срещу 83-годишния англичанин. През изминалата седмица в Мюнхен бе прекратен процесът срещу него по обвинение в корупция. В него бе разглеждано прехвърлянето на 44 млн. долара на бившия банкер и шеф на отдела на БайернLB за рискови инвестиции Герхард Грибковски, свързано със същата продажба от 2005-2006 г. Екълстоун се споразумя да плати 100 милиона долара, 99 от които влизат в хазната на провинция Бавария, а 1 милион е за благотворителност.

През февруари в Лондон британски съд отхвърли иска на немската компания Constantin Medien за обезщетение.