Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо разочарован от представянето си в квалификацията

Рикиардо разочарован от представянето си в квалификацията

907
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Рено
Даниел Рикиардо заяви, че е крайно разочарован от представянето си в квалификацията на Яс Марина. Австралиецът завърши на 12-та позиция, но ще стартира финалната си надпревара с Рено едно място напред заради наказанието на Шарл Льоклер.

„Жалко е, че не можахме да влезе в Q3. Сутрина изглеждахме много бързи и очаквахме по-добър резултат. Достигнахме лесно до втората квалификация, но нямахе достатъчно скорост за да сме в топ 10. Не обичам да стартирам от по-задна позиция, но това ни дава свободен избор на гуми, което определено е предимство. Стратегията ще е ключов фактор в надпреварата. Това е последното ми състеание с екипа на Рено и искам да се уверя, че го завърша по-най добрия начин“, сподели Рикиардо.

Съотборникът на Рикиардо Естебан Окон също не бе доволен, че не влезе във финалната част на квалификацията.

„Определено този резултат не бе нашата цел. И в трите свободни тренировки бях в челната десетка, но изведнъж загубих сцепление в задната част на колата. За щастие не всичко е приключило. Точките се раздават в състезанието, така че се стремя да съм в борба за по-челно класиране“, заяви Окон.