Начало Автомобилни новини Заводът на BMW Group в Мюнхен спечели „Automotive Lean Production Award 2014”

Заводът на BMW Group в Мюнхен спечели „Automotive Lean Production Award 2014”

60
0
BMW,завод,производство,фабрика

Заводът на BMW в Мюнхен е тазгодишният победител в категорията OEM. Наградата „Automotive Lean Production Award 2014“ е присъдена на завода на BMW Group в Мюнхен.

В рамките на „Automotive Lean Production Award“ консултантската агенция Agamus Consult за девети път поред анализира Lean-стратегиите и тяхното практическо въвеждането в европейското си Benchmark-проучване. Проучването изследва доколко автомобилните производители и доставчици ползват преимуществата и ефективността на т.нар. lean (стройни) процеси и структури и по този начин си гарантират преимущество пред конкурентите по отношение на качеството и разходите.

С тазгодишното отличие за завода на BMW Group в Мюнхен в категорията OEM журито оценява високо „последователната грижа и отговорност към сътрудниците”. „Фокусът е насочен към създаването на цялостна нагласа – всеобхватно обучение, оптимизирано оформяне на производствените процеси”, гласи оценката на експертите. Специализираното жури е впечатлено от степента на осъзнаване на важността на постигане и запазване на най-високо качество сред работниците в завода в Мюнхен.

Много съм горд с това отличие и благодаря на всички наши служители, както и на цялото ръководство за това изключително екипно постижение – казва ръководителят на завода на BMW Group в Мюнхен Херман Борер. – Отличието доказва, че с конкурентната си организация ние сме идеално подготвени за бъдещето. В същото време тази награда е и стимул да продължим целенасочено да работи по оптимизирането на процесите.”

„Automotive Lean Production Award“ е инициатива, която се провежда от 2006 година. Отличието „Automotive Lean Production Award“ се връчва в категориите OEM‚ международен концерн, международна средна класа и като специална награда в категорията „Ергономия“. Тазгодишните отличия ще бъдат връчени на 14 ноември 2014 г. в рамките на деветия конгрес на „Automotive Lean Production“ в Барселона.

Заводът на BMW Group Werk в Мюнхен е основният завод на BMW Group. Там работят около 7250 работника от над 50 нации към марката BMW и компанията. Заводът е разположен в северната част на Мюнхен, в непосредствена близост до централата на концерна, до BMW Museum, BMW Welt и изследователския и развоен център FIZ. Още от 1922 г. в завода на BMW Group в Мюнхен се произвеждат автомобили и мотоциклети. В момента в завода на BMW Group в Мюнхен всеки ден се сглобяват около 950 автомобила, сред които BMW Серия 3 Седан, BMW Серия 3 Туринг, BMW Серия 4 Купе и BMW М4 Купе. През 2013 г. в завода са произведени общо 247 330 автомобила – рекорд в цялата му история. Освен производството на автомобили основна компетентност на завода в Мюнхен е и производството на двигатели. През 2013 г. в завода бяха произведени 464 968 агрегата. Това отговаря на повече от 2000 двигателя на работен ден. Палитрата от двигатели включва 3-, 4-, 8- и 12-цилиндрови бензинови двигатели, 6-цилиндрови дизелови двигатели, както и мощни 8-цилиндрови двигатели за автомобилите BMW M. В зависимост от модела цялостният процес по изработката на един двигател е от 6 до 12 часа. Всеки двигател се състои от около 450 отделни части.