Начало Moto News MotoGP: Педроса препъна Маркес в квалификацията на Каталуня

MotoGP: Педроса препъна Маркес в квалификацията на Каталуня

49
0

Дани Педроса от екипа на Repsol Honda прекъсна перфектната серия от първи позиции на своя съотборник Марк Маркес по време на квалификацията за Гран При на Каталуня.

Педроса взе полпозищъна от Маркес няколко минути преди световният шампион да направи първия си фал за сезона. На първия завой предната част на неговия мотоциклет се разклати и Маркес се хлъзна в чакъла. След това Марк призна пред тима, че той е направил грешка, защото е спрял твърде късно. Така след този инцидент, Педроса за първи път е на полпозишън след състезанието в Каталуня миналата година. Хорхе Лоренсо пък раздели пилотите на Honda  RC213V и зае второ място за Movistar Yamaha на 0,115 от Дани.

Пилотът на LCR Honda Щефан Брадъл продължава с обещаващия за него уикенд, като спечели 4-о място на квалификацията и е първи на втората редица. До него е Валентино Роси, който с късна обиколка мина от 10-о на 5-о място, което за него е доста добра стартова позиция. Алекс Еспаргара с Forward Yamaha допълни втора редица. На трета е Андреа Довициозо само на 0.352 сек. от времето на първия, следван от Брадли Смит (Tech 3 Yamaha) и пилотът на Pramac Йони Ернандес. Четвърта редица е за Полб Еспаргаро (Tech 3), Андреа Яноне (Pramac) и Алваро Баутиста. Алваро направи страховит хайсайд в началото на сесията, но после пилотът на Gresini Honda се върна на трасето. Баутиста и Яноне дойдоха от Q1, а друго голямо име – Кал Кръчлоу не успя да влезе в Q2. Англичанинът ще стартира 13-и пред сънародника си Скот Рединг, който е най-бързият пилот с Production Honda.