Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес: Колата ми бе напълно управляема

Перес: Колата ми бе напълно управляема

59
0
Серхио Перес

Серхио Перес отвърна на удара от страна на Уилямс и обвини Фелипе Маса за катастрофата помежду им в последната обиколка на Гран при на Канада.

Пилотът на Форс Индия бе наречен опасен от бразилския си съперник. Маса обясни, че говорил с него още в медицинския център, но мексиканецът просто се обърнал и си тръгнал без да каже нищо.

Шефът на отдела за представяне Роб Смедли пък обвини тима от Силвърстоун, че не е прибрал Перес при наличие на много сериозен проблем в колата му.

Разочароващо е да изгубя толкова силен резултат без вина от наша страна. Вървях по същата линия (като в предишните обиколки), натисках спирачките на същите места и Маса ме удари отзад. Имаше много място от лявата страна на колата ми – за опит за чисто изпреварване – и не мога да разбера защо той го направи така. Гледах няколко повторения на инцидента и не мога да не забележа как Фелипе завива надясно точно преди да ме удари. Мога само да помисля, че е променил намерението си и е искал да се върне на състезателната траектория. Неговата грешна преценка ни коства сериозни точки. Не съм доволен от коментара, че трябвало да прибера автомобила. Колата бе напълно управляема с няколко напасвания. Демонстрирахме го до момента, в който ни извадиха от надпреварата. Други коли изкараха в подобна ситуация далеч по-дълго от нас и финишираха състезанието без проблеми. Ако някой си мисли, че можеш да задържиш два Ред Бул-а зад себе си толкова дълго, колкото го сторихме, с така наречен „фатален” проблем, очевидно е сбъркал – заяви Перес.

Смедли даде за пример Люис Хамилтън, който не стигна до края на надпреварата с проблеми в спирачките. Нико Розберг обаче също имаше такива грижи и опази болида си до карирания флаг, финиширайки втори.