Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес се надява да не води дълги преговори за нов договор

Перес се надява да не води дълги преговори за нов договор

799
0
Серхио Перес
Серхио Перес; снимка: Ред Бул Контент Пуул

С наближаването на лятната пауза във Формула 1 дискусиите кой къде ще кара през 2022 г. се засилват. Серхио Перес се присъедини към екипа на Ред Бул в началото на сезон 2021. На мексиканския пилот му бяха необходими няколко старта, за да свикне с колата. През последните състезателни уикенди обаче шефът на тима му Кристиан Хорнер и Хелмут Марко постоянно го хвалят. Той спечели в Азербайджан след отпадането на Макс Верстапен и изигра решаваща роля за стратегиите във Франция. Това съответно води до въпроса дали ще го задържат и след изтичане на настоящия му едногодишен контракт.

„В момента сме твърде заети, тъй като сме в серия от три поредни надпревари. След това обаче ще има повече свободно време и може да обсъдим договора“, заяви Перес

„Надявам се преговорите да не продължат дълго. Имам негативен опит от моменти, когато разговорите са се проточвали! Струва ми се напълно естествено обаче нещата да протичат гладко, когато пилотът се чувства добре в тима, а отборът работи добре със състезателя.“

Във Франция Перес пропусна съекипника си по време на надпреварата и бе попитан дали би го подкрепил в битката за шампиона. Перес дипломатично постави интересите на тима на първо място.

„При всички случаи е важно да се постига максимално добър резултат за отбора. Знаех, че в онзи конкретен момент Макс ме настига и е от огромно значение да не губи време. Освен това с него бяхме с различни стратегии, затова и го пропуснах. Доколкото знам, той не загуби нищо при маневрата. На мен ми струваше около секунда и половина, което не е толкова зле. Ако обаче той се бе забавил, това можеше да има сериозни последствия за отборния резултат. Сторих всичко по силите си в името на интереса на екипа, за да вземем максимално добър резултат“, обясни Перес.