Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Базата на Хаас трябва да е в Европа, смята Уотсън

Базата на Хаас трябва да е в Европа, смята Уотсън

40
0
завод,фабрика

Базата на новия отбор на Джийн Хаас трябва да е в Европа, а не в Съединените щати, смята бившият пилот от Формула 1 Джон Уотсън.

Хаас получи слот за участие в шампионата, като не е сигурен дали ще успее да организира всичко навреме за 2015 г. Резервен вариант е дебют през 2016-та. Той обяви, че основата база ще е в Канаполис с допълнителни съоръжения на Стария континент:

В идеалния случай основната база за отбора ще е в Канаполис и може би по-малки офиси някъде в Германия или Италия за сглобяване и разглобяване на болидите.

Уотсън обаче е на мнение, че това е погрешно решение и дистанцията може да се окаже особено проблематична.

За мен това е грешно решение. Той ще базира колата си на Далара – защо тогава да се установява в Северна Америка? Всичко ще трябва да лети от Европа за Америка, за да бъде сглобено и след това да се връща за европейския сезон. Един екип изостава от самото начало, ако базата му е в Северна Каролина – заяви Уотсън пред Скай Спортс. – Купуването на съществуващ отбор е далеч по-нормален път. Точно сега има няколко екипа на пазара, но Хаас избра друга посока на развитие. Дали пък това няма да се промени до края на сезона…

Хаас освен това все още няма технически партньор за двигателите. Според Гюнтер Щайнер, който ще е шеф на тима му, отборът трябва да тръгне от там и да продължи да се развива нататък. Смята се, че екипът ще заложи на Ферари, като генералният мениджър Джо Къстър е на мнение, че Хаас разполага само с един шанс да уцели правилната компания.

Прегледахме много внимателно ситуацията и с Ферари, и с Мерцедес. Проведохме няколко срещи с тях. Но те се състезават в момента и трябва да им оставим достатъчно пространство, за да могат да маневрират. Налага се да сме търпеливи и да не се мъчим да насилваме нещата – допълни той.