Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул ще опитат да върнат Алекс Албон във Формула 1 през...

Ред Бул ще опитат да върнат Алекс Албон във Формула 1 през следващия сезон

1123
0
Алекс Албон
Алекс Албон, снимка Ред Бул Контент Пуул
Ред Бул искат да намерят място на Алекс Албон в F1 през 2022. Надеждите на пилота да се завърне в тима от Милтън Кийс се сринаха, след като стана ясно, че Серхио Перес остава в тима за още един сезон. Алекс направи своя дебют в спорта през 2019 с тима на Торо Росо и замени Пиер Гасли в средата на сезона. След това изкара още един сезон като пилот на Ред Бул, преди да бъде върнат като тестов състезател. В момента Албон се състезава в DTM, където до момента е записал три подиума, полпозишън и една победа.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че Албон ще продължава да бъде важна част от отбора. Също така добави, че ще направи всичко възможно, за да му гарантира пилотско място през 2022.

„Aлекс все още е важна част от нашия отбор. В момента той играе ключова роля за развитието на болида. Разглеждаме различни възможности да се завърне в F1 през следващия сезон. Ако не си намери титулярно място в друг тим, ще продължи да изпълнява ролята на резервен състезател“, сподели Хорнер.

„Toй е много бърз пилот. Миналaта седмица спечели полпозишън и победа. Надявам се да го видя на стартовата решетка през 2022“, завърши Кристиан Хорнер.